Van 4 juni tot en met 3 juli lagen de plannen voor het heraanleggen van de gewestweg en het aanleggen van gescheiden riolering met infiltratie naar het Ven voor iedereen ter inzage.

Op 15 juni werden de plannen in de raadzaal voorgesteld. Geïnteresseerden konden er informatie krijgen over enerzijds de bouwplannen en anderzijds over het afkoppelen van het regenwater op privéterrein. Amper een handvol mensen ging op deze uitnodiging in. Tijdens het openbaar onderzoek kwamen evenveel mensen effectief de bouwplannen inkijken bij de dienst ruimtelijke ordening in het Boekelhuis.

De gemeente ontving een dertigtal bezwaren. Deze bezwaren toonden de bezorgdheid aan van een aantal burgers over het project. De bezwaren hebben hoofdzakelijk betrekking op de bekommernis om de verkeersleefbaarheid en verkeersveiligheid. Het college van burgemeester en schepenen zal deze bezwaarschriften grondig onderzoeken en hierover een standpunt innemen.

De bezwaarindieners hebben heel wat verbeterpunten voor de verkeerssituatie van Tramstraat en Herentalseweg opgesomd. Deze opmerkingen zijn erg zinvol en zullen in een volgende fase als input dienen. De gemeente hoopt dat de bezwaarindieners, samen met andere geïnteresseerden, in de volgende fasen van de heraanleg verder willen meedenken over oplossingen.

De gemeente nodigt daarom alle geïnteresseerden uit om op 14 september in een participatietraject te willen meewerken aan een plan voor de herinrichting van de Tramstraat-Herentalseweg en het dorpsplein. De avond start om 20.00 uur en heeft plaats in lokaal dienstencentrum Komie Geire, Herentalseweg 1.

Info: dienst ruimtelijke ordening, Boekel 7, 014 27 95 08, ruimtelijke.ordening@olen.be